Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش امروز 16 اسفندماه در ایین اختتامیه مسابقات قرآن، عترت و نماز با اشاره به این‌که مهم‌ترین وظیفه آموزش وپرورش تربیت است، تصریح کرد: تربیت در ساده‌ترین معنا این است که هر فرد در مسیر تربیت گام بر می‌دارد متصف به اخلاق الهی و ویژگی‌های آن شود.

وی افزود: فردی که در مسیر تربیت حرکت می‌کند ویژگی‌های مهمی از جمله تخلق به اخلاق الهی دارد و وقتی به این مهم دست یافتیم می‌توانیم بگوییم که در مسیر تربیت موفقیت به‌دست آوردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر آموزش و پرورش یادآوری کرد: کار ما در آموزش و پرورش و همه دستگاه‌هایی که به نوعی مستقیم و غیرمستقیم در حوزه تربیت انسان‌ها مسئول هستند، فراهم کردن امکانات لازم برای تربیت است ومدرسه برای این است که در آن کودکان ما شرایط لازم را برای طی کردن مسیر تربیت داشته باشند.

وی  با اشاره به این‌که مدرسه برای جوانان و کودکان شرایط لازم تربیت را فراهم می‌کند، بیان کرد: مدرسه به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا مسیر تربیت را بیابند زیرا فلسفه خلقت انسان تربیت است، انسان خلق شد تا در مسیر تربیت قرار گرفته و شایسته کسب ویژگی‌های الهی گردد واین امتیازی است که خداوند برای هیچ موجود دیگری قائل نشده‌است.

بطحایی در ارتباط با شرکت‌کنندگان مسابقات قرآن و عترت گفت: دانش آموزانی که توفیق شرکت در مسابقات قرآن، عترت و نماز را یافتند یکی از مهم‌ترین ابزارهای تربیت را کسب کرده‌اند چرا که قرآن کلام الهی، مهم‌ترین و ارزشمندترین هدیه خداوند تبارک و تعالی به اشرف مخلوقات را دریافت کرده‌اند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که برگزاری مسابقات قرآنی تلاشی برای نشان دادن زلالیت، شفافیت و نورانی قرآن کریم به مردم است، تأکید کرد: شما در سال‌های آینده که سال‌های اوج شکوفایی شماست می‌توانید از بهترین روش یعنی قرآن به نحو احسن استفاده کنید زیرا مستکبران در در دنیای امروز، قرآن این آب گوارا و زلال را به نحوی به انسان‌ها و جوامع مختلف نشان می‌دهند که گویی آبی کدر و ظلمانی است و چنان جوامع بشری را از این هدیه الهی می‌ترسانند که به سمت آن نروند.

وی افزود: خداوند تبارک و تعالی، با این هدیه ارزشمند به انسان او را از خطرات و تباهی‌ها مصون نگه داشته ولی غرب تلاش می‌کند تا این هدیه بسیار ارزشمند را در ظاهری بر ضد دین به نمایش بگذارد.

بطحایی یادآوری کرد: وزارت آموزش و پرورش وظیفه خود می‌داند که این مسیر تربیت را به عنوان یک تسهیل کننده، با شرایط و ابزار آن فراهم نماید.

وزیر آموزش پرورش در ارتباط با دانش آموزان برتر قرآنی گفت: دانش‌آموزان قرآنی موفق هستند که یکی از بهترین وسایل تربیت را همراه خود دارند و از آن استفاده می‌کنند و امیدوارم که از نورانیت قرآن بهره کافی ببرند تا با سرعت بیشتر و کیفیت بالاتر مسیر تربیت را پیمایند.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش با اتکا به مربیان و مدیران دلسوز که با وجود کم و کاستی‌ها فعالیت می‌کنند تا جریانی مبارک را رقم بزنند و مسابقات قرآنی و مراسم‌های باشکوه برای دانش‌آموزان خود برگزار کند، به خود افتخار می‌کند.

بطحایی با اشاره به این‌که در این مسیر سختی و خطرات زیادی برای مسئولین وجود داشته، بیان کرد: دانش آموزان می‌توانند با بهره‌مندی و بهره‌گیری از نورانیت قرآن، عترت و نماز یک حصنی در اطراف خود ایجاد کنند تا در این دنیای پر تلاطم سختی‌ها و فشارها که ایمان افراد را نشانه رفته از خطرات احتمالی مصون بمانند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این‌که بیش از دو میلیون و 200 هزار دانش‌آموز در سراسر کشور مشغول حفظ و فراگیری جزء سی قرآن هستند، گفت: دلیل ورود آن‌ها به این عرصه این است که هرکس در مسیر حفظ قرآن کریم و فراگیری فرهنگ عترت و اهل‌بیت(ع) قدم گذاشت، حفاظتی در وی ایجاد می‌شود که او را در بربر حجمه‌های ناجوان‌مردانه دشمن که ایمان فرزندان ما را هدف گرفته، مصون می‌دارد.

وزیر آموزش و پرورش گفت: برخی افراد با ظاهر روشنفکرانه چنین مسابقاتی را سطحی و شکلی خطاب می‌کنند می‌گویند که اگر می‌‌خواهید ایمان این نوجوانان را تقویت کنید باید به عمق ایمان آن‌ها بپردازید، برخلاف این تصور آموزش و پرورش معتقد است که از این سطح می‌توان به عمق رسید و هردوی این‌ها مهم و حائز اهمیت است و لذا این مسابقات باید با شور و اشتیاق برگزارشود، هم‌چنین برنامه‌هایی که ناظر به تعمیق ایمان آن‌هاست، باید اجرا شود.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا بطحائی وزیر آموزش و پرورش مسابقات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۰۲۴۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها

به گزارش «مبلغ» حجت الاسلام ذوعلم، پیشتر در گفت وگوی مشروحی با خبرگزاری مهر، «چالش‌های آموزش‌ دینی در مدرسه» را تشریح کرده بود. مهمترین پرسش گفت وگو این بود که: « چرا خروجی چندین سال تحصیلی برخی از دانش آموزان، منجر به دیندارتر شدن آنها نمی‌شود.»
سایت «مُبلغ»، گزیده ای از ۱۰ نکته کلیدی مهم از این گفت وگوی مفصل را در متن زیر مرور کرده است:

۱- در حال حاضر یک معلم دینی با یک کتاب دینی در آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند موجب دین دار تر شدن دانش آموزان شود.

۲- تربیت دینی فراتر از آموزش دین است و کاملاً با هم متفاوت است اما برای اینکه بتوانیم تربیت دینی به معنای جامع را در نوجوانان و جوانان ایجاد کنیم باید از بسترهای تعاملی استفاده کنیم.

۳- در خارج از کلاس و مشارکت جوانان و نوجوانان را در اندیشه‌های دین را توسعه بدهیم و بتوانیم.

۴- بر اساس نیازها و شبهات، پاسخ‌های فکری محتوا را بازتولید کنیم.

۵- مدیر مدرسه، مدیر آموزش و پرورش، رئیس دانشکده و دانشگاه‌ها خودشان به یک سطح قابل قبولی از تربیت دینی دست پیدا کرده باشند و در فرایند مدیریت خودشان آن را بروز دهند.

۶- مدیران مدارس و رئیس دانشگاه ها، با دانش آموزان و دانشجویان از آغاز باید وارد یک رابطه دوستانه و فکری شده تا بتواند دغدغه‌ها و پیشنهادها و انتقادات و نیازهای دانشجویان را پاسخ بدهد

۷- دانشجویان از هر گروهی و از هر عقیده‌ای احساس کنند که دیده و شنیده می‌شوند. دانش آموز باید احساس کند که مدیر و معلمان تعاملاتشان با دانش‌آموزان، مبتنی بر تکریم است. ما به یک تقویت، تربیت مدیریت و کنش گری در جامعه و مدارس و دانشگاه‌ها نیاز داریم.

۸- باید تأملاتی برانگیخته شود که فطرت این دانش آموز را برانگیزد و موانع را برای او برطرف کند که بتواند به نقطه مطلوب دست پیدا کند. نظام درسی کنونی ما که درس را باید دانش آموز حفظ کند تفاوت‌های زیادی با نیازها و اولویت‌های دانش آموزان دارد و یک احساس اجبار برای دانش آموز القا می‌کنیم پس قطعاً این محتوا را نمی‌توان به دانش آموز رساند.

۹- مردمی کردن امر تربیت بخصوص در آموزش‌های مدرسه‌های دوره ابتدایی لازم است یعنی بتوانیم از توانمندی‌هایی که در جامعه وجود دارد از مساجد، از دارالقرآن ها، از مردم از والدین از این توانمندی‌ها استفاده کنیم و بتوانیم این توانمندی‌ها را به مدارس وصل کنیم. این امر نیاز به اینکه در ساختار اداری ما یک نوع انبساط و تدابیر تحولی اتخاذ شود تا بتوان این کار را انجام داد.

۱۰- بعضی از مدارس غیر دولتی ما حتی تأکیدهای خیلی زیادی برای حجاب برتر و اجباری کردن چادر در مدرسه دارند ولی این یک امر ظاهری و ویترینی است و از آنجایی که کار فکری و درونی برای صورت نگرفته باعث موضع گیری ها و مقاومت منفی هم می‌شود.
باید حجاب کامل اسلامی و پوشش هنجار مند را به عنوان یک مقررات و ضابطه قرار دهیم و نسبت به آن قانون هم باید دانش آموزان و خانواده را توجیه کنیم چرا که محیط‌های بیرونی و خانواده با هم تفاوت دارند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901584

دیگر خبرها

  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • تبریک مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی به تلاش گران عرصه تعلیم و تربیت
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • بازگشت ۴۶۱ دانش‌آموز به تحصیل در قزوین
  • درخشش ۵۰۰ دانش‌آموز خراسان شمالی در المپیادهای ملی
  • فضای مجازی سبب شده تا از تربیت فرزندان غفلت شود
  • ۳۲۰ دانش آموز برتر استان یزد تجلیل می‌شوند‌