Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر از دانش و خلاقیت‌های دانش استفاده نکنیم صنایع ما ورشکسته خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برات قبادیان معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت در همایش روز ملی کارآفرینی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای که در دانشکده شریعتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور برگزار شد، با اشاره به مجموعه اقدامات کشور در خصوص مهارت‌افزایی گفت: آنچه که در خصوص کارآفرینی باید ذکر کنم این است که فکر می‌کنم یک جای کار ما ایراد دارد و شهامت هم این است که این نکته را بپذیریم که ایراد کار ما کجاست باید بپذیریم که نتوانسته‌ایم در زمینه کارآفرینی موفقیت چندانی کسب کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در سیاست‌های کلی در ارتباط با آموزش به لحاظ فرهنگی مشکل جدی داریم، گفت: آن چیزی که در ساخت یک کارخانه اهمیت زیادی دارد سرمایه‌گذاری در مطالعات علمی است، اما زمانی که در کشور بودجه‌ریزی می‌کنیم هنگام بررسی موضوع آموزش‌های مهارتی سخن از هزینه‌های نظام آموزش می‌کنیم به هر حال هزینه چیزی است که خرج می‌شود و آورده‌ای ندارد این نگاه به نظام آموزشی قطعا کار ما را جلو نمی‌برد.

قبادیان با اشاره به اینکه سه سرمایه در اختیار هر کشور قرار دارد، گفت: یکی نفت و گاز و معادن  که سرمایه خدادادی است، البته کشور ما در این سرمایه بسیار ثروتمند بوده و یکی سرمایه فیزیکی که در حقیقت آن امکاناتی است که می‌توان به کمک آن تولید و اشتغال ایجاد کرد و سوم سرمایه انسانی است که به آن سرمایه پایدار می‌گویند در بخش تحقیق و توسعه وقتی به خوبی بررسی می‌کنیم می‌بینیم کشور‌هایی مانند فنلاند چه سرمایه‌گذاری عظیمی بر روی مسئله تحقیق و توسعه انجام می‌دهند هر چه در این زمینه سرمایه گذاری کنیم نتیجه آن را خواهیم دید.

ایران به اندازه چین مرکز علمی دارد

معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت با طرح این سوال که آیا واقعا این تعداد دانشجوی ارشد و دکتری مورد نیاز کشور است، گفت: چین با آن جمعیت میلیاردی ۲۳۰۰ مرکز علمی دارد، در حالی که در کشور ما ۲۱۰۰ مرکز علمی مشغول آموزش به دانشجو بوده و این یک ایراد اساسی است حتی عقل هم حکم می‌کند بعد از دیپلم تنها دو سال آموزش‌های لازم را به جوانان بدهیم و آن‌ها را وارد بازار کار کنیم از دید من دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید در اولویت اول باشد.

تحصیل ۹ هزار دانشجو در دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران

وی افزود: اینکه می‌بینیم افراد در مقاطع تحصیلی ارشد دکتری و پسادکتری مجددا نیاز به مهارت‌آموزی دارند و در گرفتن یک شغل ناموفق هستند، نشان دهنده عملکرد نظام آموزشی ما است، ۹ هزار دانشجو تنها در دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران تحصیل می‌کنند که نیمی از آن‌ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی هستند آیا واقعا به این میزان دانشجو نیاز داریم.

قبادیان با بیان اینکه ما در سیاست‌گذاری‌های نظام آموزش عالی دچار اشتباه شدیم، گفت: برخی می‌گویند علم و کسب آن مقدس است البته هیچ شکی در این سخن نیست توسعه حتما از مسیر علم می‌گذرد، اما اداره جامعه چطور؟ آیا بدون برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری می‌توان جامعه را اداره کرد؟ توجه به علم باید با نگاه عرضه‌محور باشد باید توجه کنیم که با چه کیفیتی دانشجو تربیت می‌کنیم.

معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت با طرح این سوال که آیا کشوری مثل آلمان عرضه محور یا تقاضا محور افزود: اگر ما صلاحیت‌محوری را سر لوحه کار خود قرار دهیم موفق خواهیم بود مهم بحث توجه به کیفیت عرضه است اگر در همین زمینه سیاست‌های نظام آموزش عالی خود را اصلاح کنیم به هیچ موفقیتی نخواهیم رسید.

وی با بیان اینکه بعد از اهمیت سیاست‌گذاری، مسئله دوم توجه به نوآوری است، گفت: در نمایشگاه فناورانه نوآوری به آن اقدامات اطلاق می‌شود که در یک سال اخیر ایجاد شده است یعنی عمر یک طرح نوآورانه تنها یک سال است همین نوآوری‌ها مشکلات را حل می‌کند برای مثال ۹۵ درصد آب مصرف شده در بسیاری از کشور‌های پیشرفته برای استفاده در صنعت بازآوری می‌شود این عدد در کشور ما تنها ۳ درصد است.

باید از خام فروشی جلوگیری کنیم

قبادیان با اشاره به همایش روز ملی کارآفرینی و آموزش فنی و حرفه‌ای در دانشکده شریعتی دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: ما باید از خام فروشی جلوگیری کنیم و به نیروی انسانی اتکا کنیم ما هیچ راهی نداریم جز اینکه تغییر پارادایم دهیم و فکرمان را اصلاح کنیم باید بخش خصوصی را با استعداد‌های داخلی آشنا کرد دیگر تولید در کشور جواب نمی‌دهد مگر اینکه رقابتی شود.

معاون آموزش و پژوهش وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: دیگر نمی‌توان یک چاردیواری ساخت و مردم را مجبور کرد یک محصول خاص را تهیه کنند به همین دلیل است که اگر از دانش و خلاقیت‌های دانشجویی استفاده نکنیم صنایع ما ورشکسته خواهد شد در بازدیدی هم که از دانشگاه فنی و حرفه‌ای و استعداد‌های آن داشتم بسیار خوشحالم که می‌بینم در دانشگاه فنی و حرفه‌ای چه ظرفیت‌های عظیمی در خصوص مهارت‌ها و خلاقیت‌های دانشجو وجود دارد.

وی قبادیان یادآور شد: هر کدام از ما وظیفه‌ای در خصوص رشد نوآوری‌های علمی و فناوری داریم معتقد هستم تمام اجزای مورد نیاز در خصوص رشد نوآوری علمی در کشور وجود دارد فقط باید این اجزا کنار هم قرار گیرند امیدوارم بتوانیم کشور را وارد توسعه کنیم، آن هم توسعه‌ای پایدار.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار دانشگاهی اخبار دانشجویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۸۸۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه حمیدی‌فر رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی، آموزش مجازی کشور که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، دانشگاه مطلوب در نسل چهارم را دانشگاه جامعه‌محور و تمدن‌ساز توصیف کرد.

وی عنوان کرد: جامعه دانشگاه آزاد اسلامی سراسر از نظراتی است که اتفاقات ویژه‌ای را رقم خواهد زد و این نشست‌ها به نظارت و بازبینی شرایط محیطی و ارائه نظرات موثر کمک خواهد کرد.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امام راحل توجه بسیاری به بحث تربیت و آموزش همراه با تربیت در جامعه داشتند و افرادی در مقام معلمی و استادی باید باشند که در کنار آموزش، مسائل اعتقادی و ارزشی را به نسل جوان ما انتقال دهند.

حمیدی‌فر ادامه داد: ما در جامعه‌ای که دچار شرایط بین نسلی و سیاسی و اطلاعاتی است، قرار داریم و با خانواده‌هایی نوین و مدرن مواجه هستیم که نسبت به گذشته تغییرات بنیادین داشته زیرا جایگاه پدر و مادر به مهد کودک‌ها داده شده است و در این مقطع باید نهادهای آموزشی رویکرد قوی‌تر و محکم‌تری داشته باشند.

وی بیان کرد: نظام‌های ما در دانشگاه آزاد از قبیل نظام‌های علمی، فرهنگی و فناوری است که همه حول نظام تربیتی بوده و متصدی جریانات قوه عاقله است و اگر ما هدف‌های دانشگاه را دنبال کنیم، باید بتوانیم جریانی در حوزه علم بسازیم و انتظار می‌رود که این نظام به جامعه کارآمد و دانا منتج شود.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز کرد: در نظام فرهنگی ما نیز با توجه به جریانات ارزشی و اعتقادی، جامعه فرهیخته را تربیت کنیم و در نظام فناوری دانایی، متربیان دانشجو و دانش‌آموز را به توانایی آنها در جامعه تبدیل کنیم.

حمیدی‌فر تبیین کرد: راهبردهای اصلی دانشگاه برای تربیت شهروند متخصص، متعهد و خلاق، ایجاد نوآوری‌ها در راستای نیازهای جامعه است و تربیتی را ایجاد کند که دانشجوی فارغ‌التحصیل ما موثر در جامعه باشد و دانشگاه سرآمدی باشد که از انسان‌سازی به جامعه‌پردازی برسد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاهی که می‌خواهد محیط تعلیم و تربیت باشد، باید بسترهای این مسئله را بسازد و فرهنگ این جریان را ایجاد کند و از این طریق، پیاده سازی کند و این نیازمند همراهی متولیان امر تربیت از جمله شما مدیران گروه است.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در گذشته با دانشگاه آموزش‌محور همراه بودیم، اما در نسل دوم دانشگاه‌ها، واحد‌ها وارد دانشگاه آموزشی و پژوهشی شدند و در نسل سوم، شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد و دانشگاه در ارتباط با صنعت جریان‌ساز شد که عرضه دانش مهم بود اما در نسل چهارم دانشگاه ها، به دنبال دانشگاه جامعه محور هستیم تا از این جامعه‌پروری به یک جریان تمدن‌ساز و تربیت افراد متعهد و اخلاق مدار و ارزشی برسیم.

حمیدی‌فر عنوان کرد: دانشکده‌های تعلیم و تربیت باید در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تربیت در چارچوب‌های اسلامی باشد تا جریانات دانشی و عملیاتی را در زیست بوم ایرانی و اسلامی برده و به همه ذی‌نفعان جهت دهد برای اینکه جریان‌ساز باورهای‌مان باشد.

وی تشریح کرد: ما امروز با چهار چالش در جریان تعلیم و تربیت مواجه هستیم؛ نخست آنکه فقر نگاه جامعه به نظام تعلیم و تربیتی است، چرا که تاکنون تاکید ویژه‌ای بر این مبنا نبوده است و هنوز در رشته‌های تربیتی شاهد کرسی نظریه‌پردازی نیستیم.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: چالش دیگر، ضعف نظام منسجم بومی و اسلامی به مسائل تربیتی و آموزشی است و جنس دروس نظام‌های آموزشی ما در کشور، متناسب با تعلیم و تربیت نیست و سیاست واحدی در این زمینه برای اقدام وجود ندارد.

حمیدی‌فر تشریح کرد: چالش بعدی، نیاز مبرم به ظرفیت‌های کاربردی در تربیت حرفه‌های مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت است و گاهی دانش آموختگان ما تنها به صورت نظری با این حوزه آشنا هستند و فضای آموزش و تربیت را تجربه نکرده اند؛ چالش چهارم هم فقدان مدل‌سازی و شاخص‌سازی برای ارزیابی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی است و جریانات آموزشی و پژوهشی هر کدام روال خود را پیش می‌برد و شاخصی برای ارزیابی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: رسالت ما این است که زمینه‌های لازم برای ارتقای دانش، تولید علم و نظریه‌پردازی در حوزه تعلیم و تربیت را فراهم کرده، سپس الگوی مناسب برای تربیت، توانمندسازی و ارتقای شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای منابع انسانی مورد نیاز را طراحی و اشاعه دهیم.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسالت دیگر ما، توسعه زمینه پژوهندگی و تقویت روحیه پژوهشی و گسترش دانش، بینش و مهارت‌های منابع انسانی در مدارس و دیگر محیط‌های آموزشی و سپس پایش و رصد مستمر تحولات علمی و فرآیندها در نظام تربیتی و آموزش و پرورش است.

حمیدی‌فر یادآور شد: آخرین رسالت ما، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای تولید، گسترش و توسعه فناوری‌ها، نوآوری‌ها و خدمات آموزشی و تربیتی مبتنی بر آموزه‌ها و تعالیم قرآن کریم و اهل بیت(علیهم‌السلام) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • جایگاه معلم در سند تحول بنیادین کجاست؟
  • حمیدی‌فر: در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ویدئوی عجیب از وضعیت آموزشی دانشجویان دندانپزشکی 
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان معمار آینده نظام هستند