Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-02@22:48:45 GMT

آمار قبولی کنکور نشانه مطلوبیت مدارس نیست

تاریخ انتشار: ۱ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۱۰۱۲۷

آمار قبولی کنکور نشانه مطلوبیت مدارس نیست

به گزارش ایرنا، حسن بنیانیان شامگاه پنجشنبه در بیستمین جشنواره خیرین مدرسه‌ساز استان فارس با بیان این که 45 درصد خیرین مدرسه‌ساز در مدارس خیرساز تحصیل کرده‌اند، افزود: خیرین نباید تصور کنند که تنها، یک مدرسه ساخته‌اند؛ بلکه با این اقدام نیک درواقع مدرسه‌ساز‌های بعدی را تربیت می‌کنند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در مدارس خیرساز نخبگانی تربیت می‌شوند که توأمان از تعلیم و تربیت بهره‌مند هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی یکی از اهداف سند تحول آموزش و پرورش کشور را تقویت فرایند تربیتی در مدارس دانست و گفت: عمل خیر تجلی‌بخشی عینی و عملی به باور‌ها است.
بنیانیان اظهار داشت: خیرین از جمله افرادی هستند که اسلام را در کشور درست ترجمه می‌کنند و این در حالی است که انسان‌های با ادعای تدین در کشور سراغ داریم که درآمدشان از محل قاچاق است و سالی یک بار باید به سفرهای زیارتی بروند تا آرامش یابند.
وی افزود: کار خیر در مدرسه‌سازی هم‌افزایی ایجاد می‌کند و زمینه تقویت واقعی نظام جمهوری اسلامی، پاسداشت خون شهدا و احیای تمدن فرهنگی ملت ایران را فراهم می‌کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه خیرین، باورشان به تعالیم اسلامی را درمقابل چشمان مردم تصویر کرده اند، ابراز داشت: این افراد به تربیت جامعه اهتمام دارند و از همین رو باید قدر خود را بشناسند و از خدا برای دریافت این لیاقت سپاسگزاری کنند.
وی با بیان اینکه باید با فعالیت‌های هنری این کار ارزشمند را بازتولید کنیم، ابراز داشت: رسالت خیران دعوت دیگران به لذت بردن از این امر معنوی است و هر خیری متناسب با شرایط و روابط خود باید مبلّغ این کار خیر باشد و این لذت را به دیگران هم بچشاند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: تشکل سازمان‌دهنده خیرین باید لذت معنوی کار خیر را به تصویر بکشد؛ زیرا تجربه نشان داده است که کار خیر از جنس شهید دادن است؛ یعنی همانگونه که هرکس لیاقت ندارد جان خود را در راه خدا بدهد، هر فردی نیز لیاقت ندارد که مالش در راه خدا صرف شود.
بنیانیان با تأکید بر اهمیت تربیت در نظام آموزشی خاطرنشان کرد: زحمت خیرین زمانی میوه می دهد که از مدارسی که می سازند نخبگانی با علم و عمل تحویل جامعه شود و این موضوع از اهداف سند تحول آموزش و پرورش است.
وی ادامه داد: در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش ساختمان‌سازی نقشی بسیار مهم دارد؛ زیرا وقتی ساختمان مدارس کیفیت کافی را ندارد به‌سرعت بر عملکرد تعلیم و تربیت تاثیر منفی می گذارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی ارتقای وضعیت تربیتی در مدارس به ویژه مدارس پسرانه را خواستار شد و گفت: در مدارس تیزهوشان نیز که باید برنامه خاص تربیتی ارائه دهیم، شاهد هستیم که دانش‌آموزان تنها برای کنکور آماده می‌شوند و این وضعیت نگران کننده است.
این مقام مسئول همچنین بر اهمیت آموزش مدیران برای استفاده درست و حفظ مدارس نیز اشاره کرد و بیان داشت: بخشی از کاهش عملکرد مدارس از آن رو است که مدیران را آموزش نداده‌ایم که چگونه مدرسه را مدیریت کنند.
بنیانیان گفت: شرایط فعلی در حوزه زیرساخت‌های آموزشی چنان نامطلوب است که درحال حاضر راضی به ساختن چند کلاس هستیم تا از ریزش آوار بر سر دانش‌آموزان جلوگیری کنیم؛ وگرنه روزی که تعلیم و تربیت این کشور را نجات دهیم باید تحول عمیقی در مدرسه‌سازی ما رخ دهد که این رسالت عزیزان ما درنوسازی است و در بخش دیگر، آموزش و پرورش باید مدیرانی را آموزش دهد که ظرافت‌های مدارس را بشناسند.
وی خاطرنشان کرد: برخی از مدارس کشور، امروز از مفاهیم تربیتی مطلوب فاصله دارند و بی نظمی را تزریق می‌کنند و این شلختگی تا پایان عمر با دانش آموزان خواهد ماند.
بنیانیان پیشنهاد داد که خیرین درصدی از هزینه‌های تقدیمی را با اعلام رضایت شرعی به توسعه نرم‌افزاری مدارس اختصاص دهند.
وی ادامه داد: تجلیل و تقدیر از مدیرانی که توانسته‌اند در مدارس خود تعلیم و تربیت را توأم کنند، در این باره امری بسیار مهم است؛ زیرا سبب می‌شود عملکرد این مدرسه به صورت واقعی چند برابر شود؛‌ بدین‌ترتیب جریانی مردمی را سامان داده‌ایم که روح طرح تحول آموزش و پرورش در آن رعایت می‌شود.
7375 / 2027
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی قاچاق کنکور ملت ایران جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۰۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با حضور در برنامه جهان آرا که همزمان با سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری (ره) و روز گرامیداشت مقام عالی معلم از شبکه افق پخش شد، ضمن تبریک روز معلم به تمام معلمان سراسر کشور گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، شهیدان رجایی و باهنر نهال امور تربیتی را در آموزش و پرورش کاشتند سال‌ها بعد معاونت پرورشی و فرهنگی به طور رسمی در ساختار آموزش و پرورش شکل گرفت این ساختار تا سال ۱۳۸۰ مستقر بود تا اینکه معاونت پرورشی و فرهنگی منحل و ساختار سازمان دانش آموزی جایگزین شد.

وی افزود: در سال ۱۳۸۵ قانون احیای معاونت پرورشی و تربیت بدنی نگاشته می‌شود و این معاونت بر می‌گردد در این سال‌ها و ۱۸ سال بعد از احیای معاونت پرورشی و فرهنگی مقام معظم رهبری نکات مهمی را در حوزه پرورشی اشاره و عدم رضایت خودشان را از وضعیت پرورشی در آموزش و پرورش اعلام کردند.

پورثانی ادامه داد: امروز نیز مقام معظم رهبری نکات دقیقی را در دیدار با معلمان فرمودند چرا که معاونت پرورشی و فرهنگی در دولت جدید یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین معاونت‌های آموزش و پرورش است و در بین همکاران معاونت تربیتی شناخته می‌شود.

وی اظهار کرد: برنامه ریزان سند تحول بنیادین، آموزش و پرورش را به عنوان وزارت تربیت رسمی پیشنهاد کرده بودند در سند تحول بنیادین کلمه آموزش و پرورش پیدا نمی‌شود و تمام کلمات به تربیت ختم می‌شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: سند تحول بنیادین با توجه به مبانی دینی و تربیتی نگاشته شده است اما با تحقق آن فاصله داریم در صورتی که همکاران در مدارس تلاش می‌کنند که تربیت محقق شود.

دولت قبل پیگیر سند ۲۰۳۰ بود، مسیر این دولت سند تحول است

وی ادامه داد: در دولت قبل سند ۲۰۳۰ بررسی شد تا در آموزش و پرورش نهادینه شود اما در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی افتاد که راه و حرکت ما در مسیر باشد؛ در شورای عالی انقلاب فرهنگی نقشه راه سند مطرح شده که مطالبه چندین ساله مقام معظم رهبری نیز بوده است با تصویب سند پرورشی و نقشه راه معتقدیم مسیر تربیت مشخص می‌شود.

پورثانی درباره آسیب به موضوع تربیت با تعدد مدارس گفت: عدالت آموزشی با تنوع مدارس سازگار نیست؛ ماده واحده ای در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است تا کاهش تنوع مدارس در نظام آموزش و پرورش شکل بگیرد با تصویب این امر، مسیر بهتری در پیش خواهیم گرفت.

وی درباره برنامه ریزی آموزش و پرورش برای تربیت نیروی مؤثر تربیتی گفت: معتقدیم در جایی که ساختمان مدرسه فرسوده است می‌توان درس خواند محتوا اگر صد در صدی نبود می‌توان درس خواند اما اگر معلم تراز نباشد نمی‌توان درس خواند.

جذب ۱۵ هزار معلم پرورشی پس از ۱۵ سال

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت اامآموزش و پرورش افزود: طی سال‌های اخیر جذب نیروی پرورشی در آموزش و پرورش نداشتیم روز جمعه ۱۴ اردیبهشت آزمون استخدامی جذب ۱۵ هزار مربی پرورشی بعد از ۱۵ سال برگزار می‌شود چراکه ۵۰ درصد مدارس مربی پرورشی ندارند.

وی تاکید کرد که کیفیت استخدام نیز مهم است در سال‌هایی قریب به ۳۰۰ هزار نیروی انسانی وارد آموزش و پرورش می‌کردیم که از مبادی تربیت معلم نبوده اند لذا در سال گذشته کانون‌های ارزیابی در کشور مستقر شدند این کانون‌ها ابزارهایی دارند تا معلمان را ارزیابی کنند تا اگر نیرویی توانمند بود وارد آموزش و پرورش شود.

پورثانی اشاره کرد: ارتقای وضعیت معلمان نکته بعدی است نظام رتبه بندی معلمان برای این موضوع پیاده شد که تلاش و کار علمی همکاران دیده شود.

وی با تاکید بر اینکه جوشش درونی مربی تربیتی مهم است گفت: در بحث ارزشیابی همکاران باید نسبت به فعالیت همکار امتیاز ویژه دهیم تکلیف برنامه هفتم دادن کارنامه رشدی تربیتی در کنار کارنامه تحصیلی به دانش آموزان است.

شاخص‌های تربیتی در رتبه بندی معلمان لحاظ می‌شود

پورثانی اضافه کرد: در نظام ارزیابی شاخص‌هایی تعیین کرده ایم و به مربیان امتیاز می‌دهیم همچنین منزلت و ارزش به کار معلمی که کار تربیتی می‌کند مدنظر است.

وی اظهار کرد: نظام ارزشیابی در آموزش و پرورش در حال اجراست اما ورود شاخص‌های تربیتی تغییر کرده است امروزه یک معلم برای ارتقای رتبه باید شاخص‌هایی را بگذراند.

پورثانی از افزایش برگزاری اردوی دانش آموزی خبر داد و گفت: گفتمان سازی و انتظار عمومی از آموزش و پرورش مطالبه امروز مقام معظم رهبری است تا کار تربیتی جدی در مدارس صورت بگیرد.

کد خبر 6094767 علی قدمی

دیگر خبرها

  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند
  • نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند/ افزایش اردوهای دانش آموزی
  • نیمی از مدارس مربی پرورشی ندارند
  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • پیش دبستانی و دبستان خیرساز در بخش رضویه مشهد افتتاح شد
  • ۸۰ درصد مدارس استثنایی استان خیرساز هستند
  • آیت‌الله علم‌الهدی:تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود/ ترویج حجاب، نیازمند مزج اجتماعی و منطق تبیین
  • تربیت باید از سطح مدرسه آغاز شود
  • نواخته شدن زنگ معلم در مدارس استان مرکزی
  • صحرایی: غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد